Liikenteen tiedotus | Etusivu | Ajankohtaista

Viikonlopun liikenne-ennuste


Tiehallinto seuraa jatkuvasti liikenteen kehitystä automaattisen liikenteenmittausjärjestelmän (LAM) avulla. Karttaan on merkitty paikat, joissa sijaitsevien LAM-pisteiden keräämien tietojen perusteella liikenteen ennuste ja tarkemmat kuvat on tehty. Liikenteen ajantasainen seuranta toimii pe/su klo 12:00 - 24:00 (juhlapyhien yhteydessä muulloinkin). 
 


Valitse paikka:
[Inkoo] [Hiidenvesi] [Karkkila] [Riihimäki] [Mäntsälä] [Lusi] [Koskenkylä] [Elimäki]

Ennustettu liikenne Etelä-Suomen pääteillä 3.9. ja 5.9.2004

Viikonloppuliikenne jatkuu melko vilkkaana

Aluksi epävakainen sää on viikonvaihteessa poutaantumassa. Sää on melko lämmintä. Päivälämpötila on 20 asteen tienoilla.

Mökkiliikenne pääkaupunkiseudulta jatkuu melko vilkkaana.  Pääkaupunkiseudun menoliikenne valtatiellä kolme Tampereelle ja samoin valtatiellä neljä Helsingistä Lahteen sujuu hyvin moottoriteillä. Nelostiellä Lahden ja Heinolan välillä voi varautua nopeuksien laskuun. Lahti-Heinola -moottoritietyömaa aiheuttaa paikoin liikennejärjestelyjä ja häiriöitä liikenteeseen, ks. tiedote ja hankesivut. Valtatie kolmelle Tampereen läntiselle ohikulkutielle syntyy jonoja tienparannusten liikennejärjestelyjen vuoksi. Valtatie kuudella Kouvolan ja Koskenkylän välillä tienparannustyöt jatkuvat, mutta häiriöt liikenteelle ovat vähenemässä. Länsisuunnassa voi kantatie 51:llä olla vielä paikoin ruuhkaista Kirkkonummella.

Menoliikennettä on eniten kello 15 ja 20 välillä. Paluuliikenne sunnuntaina on huipussaan kello 18 ja 21 välillä. Ruuhkapaikat ovat samoja kuin menoliikenteessä. Iltojen pimeneminen varhentaa paluuliikennettä.

Tietyöt
Käynnissä olevat tietyöt (ml. päällystystyöt) on merkitty päivittyvään tietyölistaan, jonka kattavuutta on parannettu. Tienpäällystystyöt jatkuvat, ja arkisin kiireisempien kannattaa katsella kiertoteitä työmaiden ohi. Päällystystöitä ei yleensä tehdä perjantain klo 15 jälkeen. Ilmaisesta tietyökartasta näkyvät kesän tietyö- ja tienpäällystyskohteet tieverkolla. - Hirvet (ja peurat) ovat liikkeellä ja teiden vieriä on syytä etenkin hämäräaikaan pitää silmällä.

Ajantasaiset tiesää-, tietyö- ja liikennetiedot näkyvät ympäri vuorokauden Tiehallinnon Internet-sivuilla www.tiehallinto.fi/alk  ja tekstitelevision sivuilta 410-417 sekä suurimpien levähdysalueiden Tieinfoista. Teiden kunnosta ja liikenteen ongelmista voi ilmoittaa Tienkäyttäjän linjalle 0200 2100 (pvm) ympäri vuorokauden.

Lisätietoja: Tiehallinnon liikennekeskus, puh. 0204 22 8710

Lisätietoja (sähköpostitse)


Alkuun | Liikenteen tiedotus | Ajankohtaista -sivu | Etusivu